Skip to content
Home » Blog » Hogyan cefrézzük a gyümölcsöket?

Hogyan cefrézzük a gyümölcsöket?

  • by

Cseresznye

Cukortartalom: 8-13% pektintartalom: 3% pH: 3,7 Mossuk meg, magozzuk ki. Enzimezés: Lallzyme C, 1.5 g/q pH beállítás: 0,9 liter/q 10%-os foszforsav, vagy 280 g/q citromsav Élesző beoltás: UVAFERM CM Keverés: zajos erjedés alatt 1x, utána hetente 2x Várható kierjedés: 7-8 nap

Málna/Szeder

Cukortartalom: 5-6% pektintartalom: 5-6,5%
pH: 3,7-4,2 Enzimezés: Lallzyme EX-V, 2 g/q
pH beállítás: 1-1,2 liter/q 10%-os foszforsav, vagy 300 g/q citromsav
Élesző beoltás: UVAFERM CGC-62: 20g/q
Keverés: zajos erjedés alatt 1x, utána mégegyszer
Várható kierjedés: 7-10 nap

EPER

Cukortartalom: 6-7%, pH: 4,2 Mosás: tiszta bő vízben leöblítjük Tisztítás: a csészeleveleket és a kocsányt kitépjük.Enzimezés: Lallzyme C, 1.5 g/q
pH beállítás: 1,2 liter/q 10%-os foszforsav, vagy 350 g/q citromsav
Élesző beoltás: hidegtűrő élesztő – ha szükséges 15g/q
Keverés: zajos erjedés alatt 1x, utána hetente 1x
Várható kierjedés: 10 nap

MEGGY

Cukortartalom: 8-13%, pektintartalom:3%
pH: 3,7 Mosás: tiszta bő vízben leöblítjük magozható
Enzimezés: Lallzyme C, 1.5 g/q
pH beállítás: 0,9 liter/q 10%-os foszforsav, vagy 280 g/q citromsav
Élesző beoltás: UVAFERM CM 15g/q
Keverés: zajos erjedés alatt 1x, utána hetente 2x
Várható kierjedés: 7-10 nap